Hvordan lære klokka til barn?

Mange barn blir stolte når de får sin første klokke, de føler da at de blir større og mer selvstendige. Å lære klokken, kan av og til være en lite utfordring, men øving gjør mester!

Gi barnet interesse for at det å lære klokken er viktig

Ikke alle liker å lære nye ting, spesielt om de har hørt at det er vanskelig! Det kan derfor være smart å prøve å gjøre det lett for barnet, lær dem litt og litt, og fortell gjerne fordelene ved å kunne klokken. Eksempler på hvorfor det er smart å kunne klokken er at de lettere skal vite når mor eller far kommer hjem, når starter treningen eller når er det barnetv, barnet ditt har helt sikkert noe det gleder seg til, og som det lurer på når det skjer.

Finn en klokke barnet liker

Vi har barneklokker i mange forskjellige design, og det er viktig at barnet liker klokken, det være seg om den har morsomme figurer, er sporty, kul eller andre ting, vis gjerne frem bilder av flere klokker slik at dere sammen finner ut hvilken klokke som faller best i smak.

Gjør læringen til en lek

For at barnet skal forstå klokken kan det være en ide at dere sammen tegner det, og at du da forklarer hva funksjoner viserne og tallene har, de fleste synes det er lettere å lære når de enten skriver eller tegner. Igjen er det her viktig å tenke på hva nytte barnet kan ha av klokken, hvorfor skal de lære den? Du kan for eksempel tegne opp hvordan klokken ser ut når det er barnetv, forklar at når klokken er seks står den lille viseren ned mot sekstallet, og den store rett opp, tilsvarende gjør du for andre tidspunkt du vet barnet ditt tenker på.

Det er viktig at klokken er tydelig

Dette skulle man kanskje tro sa seg selv, men det er utrolig viktig å velge en barneklokke som har en tydelig urskive med klare tall og visere som står i stil. Ikke velg en klokke som har mange forstyrrende elementer, da blir det bare vanskeligere å lære klokken.

Vanntette klokker

Barn elsker å leke ut i all slags vær, og gjerne også bade med klokken… vi anbefaler derfor at man tenker over om det kan være smart å kjøpe en vanntett klokke, da anbefaler vi helst klokker som er vanntett til 10 ATM / 100 meter, grunnen er at klokker som har lavere vanntetthet ikke har garanti på akkurat dette. De fleste klokker tåler lett vannsprut, men ikke å bli brukt mye i vann.

Sist, men ikke minst… låsen på barneklokken

Ikke velg en klokke med vanskelig lås, heldigvis har de fleste barneklokker enkle låser, så dette er jevnt over ikke noe problem! Vi har barneklokker med borrelås, og selvsagt med vanlig rem eller lenke, se utvalget vårt av barneklokker her!

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *